5 Mar 2016

Ο Λόγος του Θεού

Ο Λόγος του Θεού



«Και αν πιστέψετε στο Χριστό θα πιστέψετε σε αυτά τα λόγια, γιατί είναι τα λόγια τού Χριστού… και αυτά λοιπόν διδάσκουν όλους τους ανθρώπους ότι πρέπει να κάνουν το καλό».
Νεφί Β΄ 33:10

Ιεραπόστολοι διανέμουν αντίτυπα από το Βιβλίο του Μόρμον σε όλον τον κόσμο, ακόμη και καθώς διαβάζετε αυτό. Επομένως, τι είναι αυτό το βιβλίο; Αν δίδεται δωρεάν, γιατί τόσα πολλά μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών απαριθμούν το Βιβλίο του Μόρμον τους ως ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά τους; Τι είδους βιβλίο μπορεί να κάνει τόσους πολλούς αναγνώστες να αλλάξουν τη ζωή, την σκέψη και τα συναισθήματά τους; Τι είδους βιβλίο μπορεί να απαντήσει στα φαινομενικώς αναπάντητα ερωτήματα της ζωής;

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι ο λόγος του Θεού, όπως και η Βίβλος. Είναι Αγία Γραφή, με ύφος και περιεχόμενο παρόμοια με εκείνα της Βίβλου. Αμφότερα τα βιβλία περιέχουν την καθοδήγηση του Θεού όπως απεκαλύφθη σε προφήτες καθώς επίσης και θρησκευτικές ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών. Ενώ η Βίβλος έχει γραφεί από τους ανθρώπους στη χώρα του Ισραήλ και τις γύρω περιοχές και περί αυτών, και λαμβάνει χώρα από τη δημιουργία του κόσμου έως σχεδόν μετά τον θάνατο του Ιησού Χριστού, το Βιβλίο του Μόρμον περιέχει την ιστορία και την επικοινωνία του Θεού με τους ανθρώπους που έζησαν στην αμερικανική ήπειρο μεταξύ περίπου 600 π.Χ. και 400 μ.Χ. Οι προφήτες στο Βιβλίο του Μόρμον κατέγραψαν την επικοινωνία του Θεού με τον λαό Του, η οποία συντάχθηκε από έναν προφήτη ονόματι Μόρμον επάνω σε χρυσές πλάκες.

Προτού αφανισθούν αυτοί οι πιστοί χριστιανοί, το χρονικό τους κρύφθηκε με ασφάλεια. Ο Τζόζεφ Σμιθ απέκτησε αυτά τα αρχαία χρονικά το 1827 και με τη δωρεά και τη δύναμη του Θεού ο Τζόζεφ μπόρεσε να μεταφράσει τα αρχαία γραπτά σε αυτό που έχουμε σήμερα. Το Βιβλίο του Μόρμον, μαζί με τη Βίβλο, καταθέτει μαρτυρία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο θείος Λυτρωτής μας και ότι ζώντας σύμφωνα με το Ευαγγέλιό Του μπορούμε να βρούμε γαλήνη σε αυτήν τη ζωή και αιώνια ευτυχία στην επόμενη.

Διαβάστε περισσότερα or English


#mormonathens
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...